T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / OSMANGAZİ - Osmangazi-Ahi Hasan Ortaokulu

Değerlerimle Varım E-Twinning Projesi

DEĞERLERİMLE VARIM E-TWİNNİNG PROJESİ

2022-2023 Eğitim Öğretim yılında Anasınıfı öğretmenimiz Canan ÇANKAYA rehberliğinde Değerlerimle Varım adlı E-twinning projemiz başlamıştır.

Projemiz 5-9 yaş aralığındaki öğrencilerimizi kapsamaktadır. Çocuklarımızın sağlıklı kişiliğin temel taşlarını oluşturan toplumsal ve evrensel değerleri kazanmalarını ve kişiliklerini her yönüyle geliştirmeyi hedeflenmektedir. Yapılacak etkinliklerde STEM yaklaşımı kullanılarak analiz ve sentez basamaklarında aktif rol almalarını hedefliyoruz. İçinde bulunduğumuz değişim çağında, binlerce yıllık deneyimlerden süzülüp gelen geleneksel değerlerin korunması eğitimin en özel çalışma alanlarından biri haline gelmiştir. Bu amaçla oluşturduğumuz projemizde web araçlarını da etkin kullanarak bazı değerlerimizin özümsenmesi için çalışmalar yapacak ve bu sayede diğer değerlere doğru da bir yol açmış olacağız.

 

HEDEFLER

Öğrencilere temel insanî değer ve erdemlerin kazandırılması, değerlere karşı duyarlılık oluşturulması ve onları davranışa dönüştürülmesi, Toplum tarafından kabul gören değerlerin uygun okul ortamı oluşturularak geliştirilmesi ve pekiştirilmesi. Öğrencilerin sorumluluk duygularının geliştirilmesi. Akademik bilgi ve gerçek hayatta rehberlik edecek ahlaki değerlerle donatılmış öğrencilerin yetiştirilmesi. Kültürel kodların güçlendirilmesi, Öğrencilerde ahlaki bir topluluk bilincinin oluşturulması. STEM çalışma basamaklarını kullanarak ürün ortaya çıkarmak. Farklı okullardan edinecekleri yeni arkadaşlar ile sosyal gelişimine katkı sağlamak. Farklı Web2 araçlarını tanımalarını sağlamak

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.12.2022 - Güncelleme: 10.01.2023 21:13 - Görüntülenme: 778
  Beğen | 0  kişi beğendi